Fejléc fotó

Koller Klaudia

Ingatlanpáholy

Koller Klaudia/Ingatlanpáholy

Kedves Látogatóim!

Az ingatlanpáholyban szeretnék megosztani Veletek humoros történeteket, amelyek során érdekes, megmosolyogtató helyzetekbe kerültem az ingatlanügyek intézése során. Ha szívesen olvasnál további hasonló tartalmat az ingatlanok világából, kövesd figyelemmel honlapomat, és látogass el rendszeresen az oldalamra! Bárcsak elmesélhetném az összes szép és sikeres bemutatót, de néha a poénos esetek is hozzájárulnak a szakma szórakoztató oldalához. :))


Koller Klaudia

Egy olyan vicces történetet szeretnék megosztani Veletek, amely az egyik kezdeti időszakban történt velem az ingatlanközvetítői pályafutásom során. Gyakran előfordul, hogy az első benyomások alapján félreértések és humoros helyzetek adódnak, különösen, ha valaki fiatalnak tűnik a szakmája világában.

Amikor még csak 19 éves voltam, egy alkalommal egy családi ház bemutatására érkeztem, mert az eredeti kollégám más elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a találkozón. Mielőtt a megtekintő megérkezett volna, én előbb érkeztem a helyszínre, hogy körbejárjam az ingatlant és felkészüljek a bemutatóra. Az eladó, amikor meglátott, kissé meglepett arcot vágott, majd azt mondta: „Persze, nem probléma, hogy előbb érkeztél, de mielőtt bejönnél, azért szerintem először várjuk meg az ingatlanost!”.

Az eladó félreértette a helyzetet, és azt gondolta, hogy én vagyok a megtekintő, hiszen olyan fiatalnak tűntem. Természetesen azonnal tisztáztuk a tévedést, és elmondtam neki, hogy valójában én vagyok az ingatlanértékesítő. Ezen a ponton mindketten könnyedén félretettük a félreértést és mosolyogva folytattuk tovább a beszélgetést.

Az emberek gyakran meglepődnek, hogy ilyen fiatalon már az ingatlanszakmában dolgozom. De én ezt az ingatlanmarketinges tevékenységemmel és a jogi tanulmányaim folytatásával összhangban éppen az előnyömre, és ezzel az ügyfeleim előnyére is fordítom.


Koller Klaudia

Engedjétek meg, hogy elmeséljek Nektek egy szórakoztató szituációt, amellyel az egyik ingatlanbemutató alkalmával találkoztam! Egy kiadó lakást mutattam be egy lelkes érdeklődőnek, aki végig figyelmesen nézte az ingatlant, majd az elköszönés alkalmával ezt mondta: „Köszönöm Klaudia, hogy megmutattad a lakást, de nem fogom bérbe venni, nem megfelelő nekem”.

Természetesen, mint tapasztalt ingatlanközvetítő, érdeklődve kérdeztem, hogy miért gondolja így. A válasz egészen meglepő volt. A megtekintő azt mondta: „Mert drága függönyeim vannak, és ahogy látom, a karnis csak egysoros”. Igen, jól olvastátok! Az illető valójában a függönyei miatt döntött úgy, hogy nem veszi ki a lakást.

Az egész helyzet természetesen szinte abszurdnak tűnt, de inkább mosolyogva fogadtam ezt a váratlan indokot. Megpróbáltam megmagyarázni, hogy a karnis könnyen cserélhető, hogy az ügyfél a saját függönyeit is könnyedén feltehesse az ingatlanban. Azonban a megtekintő ragaszkodott az eredeti döntéséhez, és a karnissal kapcsolatos probléma miatt az ingatlan számára teljes mértékben elfogadhatatlannak tűnt.

A történetnek nem az a célja, hogy bíráljuk a megtekintőt, hiszen mindenki számára fontosak az egyéni preferenciák és az otthonosság érzése. A konklúzió inkább az, hogy a lakásválasztás során néha olyan szempontok is előkerülhetnek, amelyeket talán nem gondoltunk volna előre. Az ingatlanok sokfélesége és az egyéni ízlések végtelen tárháza miatt mindig megtalálható olyan lakás, amely minden igényt kielégít.


Koller Klaudia

Ahogy tudjátok, az ingatlanpiac sajátos szakzsargonja néha rejtélyes lehet, és olykor megmosolyogtató helyzetekhez vezethet. Emlékszem egy vicces esetre, amikor egy kifejezés megmagyarázása váltott ki mosolyt.

Egyik nap egy lelkes látogató érkezett egy ingatlanbemutatóra. Az ingatlanról szólva azt mondtam neki: „Az ingatlan aranykorona-értékkel bír, zártkerti, K5-ös övezeti, kert besorolású és kifüggesztéses”. Ez a felsorolás szakmai nyelvezetben természetesnek tűnhet, de a megtekintő nem volt teljesen tisztában az egyes kifejezések jelentésével.

A válasz meglepően hangzott: „És az mit jelent, miért kell kilógatni?”. Igen, ez volt a reakciója a kifüggesztés szóra. A megtekintő elgondolkodott, hogy miért lenne szükség arra, hogy az ingatlant kilógassák valahová, ami fogalmilag is fizikai képtelenség lenne. Természetesen azonnal magyarázatot adtam az összes kifejezésre. Ez a vicces eset ismét rámutat arra, hogy az ingatlanpiac sajátos nyelvezete néha félreértéseket és nevetést eredményezhet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések